Witvis

Toen we zo’n 25 jaar geleden begonnen met de hengelsportreus was de  witvisafdeling  het meest prominent vertegenwoordigt in de winkel. In de afgelopen jaren is het witvis wel bijgehaald door het roofvissen en karpervissen maar nog steeds neemt het witvissen een vooraanstaande plek in bij onze winkel.

Het visitekaartje van de winkel is sinds jaar en dag ons assortiment van vaste hengels. We bieden een ruim assortiment vaste hengels. Van  de recreant tot de wedstrijdvisser,  voor een ieder is er een ruime keuze. De feeder is ook niet meer weg te denken in het foudraal van iedere witvisser,  een uiterst efficiënte manier om onze beschubde vrienden te belagen. Ook daarin zijn we ruim gesorteerd, waarbij men kan kiezen uit een light feeder voor een jachthaven of vijver tot de extra heavy feeder waarmee zware ankerkorven richting de horizon geworpen kunnen worden. Voor de recreant hebben we ook altijd een diverse keus in sets , waarbij we proberen een betaalbare set voor de startende visser aan te bieden.

Niet te missen rondom onze toonbank is ons aanbod aan molens voor de feeder, match of barbeelvissers. De meeste gekende grote merken hangen bij ons aan de pin maar ook voor de startende visser bieden we voldoende mogelijkheden. De vrijloopmolens kunnen zich de laatste jaren ook bij de witvissers in een toenemende populariteit verheugen. Daarvan hebben we dan ook modellen in verschillende  prijsklassen.

Sinds een paar jaar zien we dat het ‘specimen hunting’ bij het vissen zich mag verheugen in een toenemende belangstelling (grote zeelt, grote brasem en barbeel). Ook hiervoor hebben we een ruim aanbod in hengels voer klein materiaal etc.

Vijf jaar geleden nog ondenkbaar,  nu voor ieder zichzelf respecterende witvisser onmisbaar. De pellets, de mini boilie en de method korf. Deze tak van het witvissen is een soort karpervissen light. Er worden op deze manier brasems, windes en barbelen gevangen in formaten die je nauwelijks tegenkwam toen er nog alleen met maden casters en wormen werd gevist. Ondertussen zijn deze items niet meer in ons assortiment weg te denken.

Zolang we de winkel hebben, is het streven geweest de kwaliteit van onze maden en casters op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Men kan iedere week verse casters bestellen die we zelf afzeven met de grootst mogelijke zorg. Sinds een aantal jaar hebben we ook geconserveerde casters die volgens sommige net zo goed(zoniet beter) werken als de verse casters. Qua voer zal men ook over keus niet te klagen hebben. Alle bekende grote merken liggen op  het schap bij ons, waarbij vooral het Sensas lokvoer het meest opvalt. Ook de nieuwe voeren, method voeren, pellets hard/zacht en deegvarianten zijn breed vertegenwoordigd.

Met klein materiaal zoals nylon, haken, dobbers, wartels en allerhande andere items, is steeds een uitdaging om de nieuwste trends te kunnen volgen. De alom bekende Gamakatsu haken en onderlijnenboekjes springen van onze klein materiaal wand af. Voor de vaste stok visserij hebben we van enkele grote merken een breed assortiment elastiek, connectors en bungees ,waarbij de vijvervisserij op karper elk jaar belangrijker wordt.

Aangezien we in onze omgeving gezegend zijn met een enorme diversiteit aan viswater, zoals de Ijssel, Oude Ijssel , Rijn, Waal en verschillende grote zandafgravingen en commerciële visvijvers zorgt dit ervoor dat we ook een breed assortiment leefnetten en schepnetten in ons schap hebben liggen. En de zitmanden ,al dan niet compleet met transportsysteem hebben we van meerdere merken zoals Rive, Sensas en Matrix. Met alle accessoires die voor deze zitmanden te krijgen zijn, maken we ons assortiment dusdanig compleet dat eenieder wat van zijn gading kan vinden. Mochten er onverhoopt dingen zijn die we niet hebben, dan zullen we ten alle tijde proberen het gevraagde te bestellen.

Auteur: Ivo

TOP