Over Ons

De Hengelsportreus is in 1990 begonnen in de hengelsport. Met de overname van de hengelsportzaak van Jan en Alie Smink in Gaanderen kwam een lang gekoesterde wens van Henk de Reus en Paul Uffing uit.
Na jarenlang op familie feestjes (onze vrouwen, Ine en Angela zijn zussen) te hebben gepraat over het samen beginnen van een hengelsportzaak werden uiteindelijk de woorden omgezet in daden.

Henk kon zijn ervaring, die hij had opgedaan in het wedstijdcircuit , nu in de praktijk brengen. Paul kon zijn ervaring als ondernemer, nu in de hengelsport gaan botvieren.

In de beginjaren was het hoofdzakelijk witvissen wat de klok sloeg. Jan Smink was toentertijd een begrip in de wijde omgeving. Het karpervissen was een opkomend fenomeen, terwijl het roofvissen hoofdzakelijk met levend aas werd bedreven. Met name de ontwikkeling in het karpervissen ging snel, zelfs zo snel dat het pand in Gaanderen te klein werd. Een nieuwe locatie werd gevonden in Drempt. Een groter pand, meer vierkante meters en een bovenetage, voor de grote ruimtevretende karperspullen. In die periode werd het ook noodzakelijk extra personeel aan te nemen. Enerzijds door de groei van de winkel, anderzijds om het benodigde specialisme op karper- en roofvisgebied goed in te vullen.

In 2007 moest Henk om gezondheidsredenen afscheid nemen van de Hengelsportreus.

De Hengelsportreus was en is een hengelsportzaak waar service en garantie hoog in het vaandel staan. Wij willen graag de tijd nemen om vragen te beantwoorden en onze klanten uitleg te geven over producten, nieuwe ontwikkelingen en gebruiksmethoden. Met twee specialisten die weten waarover ze praten en die zelf ook enthousiaste vissers zijn, merkt de klant dat hij met liefhebbers te maken heeft.

Sort By: Direction:
 • Paul Uffing

  Paul Uffing

  Voordat ik met een hengelsportzaak begon was ik regelmatig aan de waterkant te vinden, met een voorkeur voor het wit...
 • Angela Uffing

  Angela Uffing

  Mijn naam is Angela en ik ben de vrouw van Paul. Binnen de Hengelsportreus verzorg ik de boekhouding. Daarnaast spri...
 • Sietse Nicolai

  Sietse Nicolai

  Mijn naam is  Sietse Nicolai en  ik vis al meer dan twintig jaar op roofvis. Ik ben begonnen met het vissen op snoek...
TOP